Finlanda do të shesë Bitcoin e konfiskuar, me vlerë 75 milionë euro, për të mbështetur luftën në Ukrainë

Përditësuar më: 28/4/2022, ora 11:55
Untitled collage 2022 01 06T104058.622 1280x720

Finlanda do të shesë Bitcoin e konfiskuar, me vlerë 75 milionë euro, për të mbështetur luftën në Ukrainë

Përditësuar më: 28/4/2022, ora 11:55

Finlanda do t’i dhurojë Ukrainës dhjetëra milionë euro të fituara nga shitja e Bitcoin të konfiskuar, njoftoi ministri i Financave të vendit, të mërkurën në mbrëmje.

Finlanda aktualisht ka 1,981 Bitcoin me vlerë rreth 75 milionë euro me tarifat aktuale, të cilat u sekuestruan nga zyrtarët e doganës gjatë hetimeve penale.

“Qeveria do të dhurojë dhjetëra milionë për të ndihmuar Ukrainën falë të ardhurave nga shitja e Bitcoin-it të konfiskuar nga Dogana Finlandeze”, shkroi ministrja finlandeze e Financave, Annika Saarikko, duke shtuar se vendimi ishte i drejtë dhe i duhur.

Njoftimi do të përshpejtojë planet e gjata të Finlandës për të shitur Bitcoin.

Ndërsa Saarikko nuk specifikoi shumën që do të dhurohej, por burimet thanë se të paktën “një pjesë e konsiderueshme” do të dërgohej si ndihmë në Ukrainë.

Ukraina ka marrë deri më tani dhjetëra milionë euro donacione në kriptovaluta pas pushtimit rus që filloi në fund të shkurtit.

Vitin e kaluar, Dogana e Finlandës njoftoi një plan për të nxjerrë në ankand Bitcoin-in e sekuestruar, shumica e të cilit daton në një depo të madhe droge në vitin 2016, kur 1666 prej tyre u konfiskuan.

Në atë kohë, ngarkesa e Bitcoin ishte më pak se 700 000 euro. Çmimet aktuale e vendosin vlerën e tij afër 62 milionë euro.