Lavrov: Rusia nuk e sheh veten në luftë me NATO-n

Përditësuar më: 30/4/2022, ora 09:01
Sergei Lavrov 720x720

Lavrov: Rusia nuk e sheh veten në luftë me NATO-n

Përditësuar më: 30/4/2022, ora 09:01

Sipas ministrit të Jashtëm rus, Sergej Lavrov, Rusia nuk e sheh veten në luftë me NATO-n. “Më shumë beson NATO, se është në luftë me Rusinë”, tha Lavrov në një intervistë për televizionin arab, Al-Arabija.

Po ashtu, Rusia nuk kërcënon me armë atomike, tha Lavrov, janë mediat perëndimore që ekzagjerojnë në këtë pikë.

“Ne nuk luajmë me një luftë atomike”, citohet Lavrov nga agjencitë Ria dhe Tass. Së fundmi, Lavrov kishte paralajmëruar nga rreziku i një lufte të tretë botërore. Rusia vendosi në gatishmëri në fund të shkurtit, armët kërcënuese, që u kuptua në botë si sinjal kërcënues me arsenalin atomik.

Sipas Lavrov, Rusia i di rrugët përmes të cilave, perëndimi do të dërgojë armë në Ukrainë. Këto armë do të bëhen objektiv sulmi “sapo të arrijnë në territorin e Ukrainës”. Ministri i Jashtëm rus përsëriti mbi atë që Rusia e quan “operacioni special”, por perëndimi luftë sulmuese në Ukrainë, se ky do të marrë fund sapo të jenë arritur të gjithë qëllimet. Këto janë mbrojtja e popullsisë civile në Ukrainën lindore dhe garancia se “nga territori i Ukrainës nuk vijnë kërcënime për këtë popullsi dhe për Rusinë. Kjo është e gjitha.”