Shqipëria “Covid-free”. Hiqen të gjitha kufizimet për udhëtarët, ndikon te turizmi

Përditësuar më: 1/5/2022, ora 15:53

Shqipëria “Covid-free”. Hiqen të gjitha kufizimet për udhëtarët, ndikon te turizmi

Përditësuar më: 1/5/2022, ora 15:53

Nga sot, Shqipëria kthehet zyrtarisht në “Covid-free”. Qytetarët nuk janë më të detyruar të mbajnë maska në ambientet e mbyllura, klubet e natës do të hapen ndërsa të gjithë udhëtarët mund të hyjnë në vend pa dokumentet antikoronavirus.

Ky vendim pritet të ndikojë në zinxhirin ekonomik të vendit, e sidomos në sektorin e turizmit. E teksa janë të ndërgjegjshëm se edhe këtë vit turistët nga Evropa Lindore do të mungojnë, operatorët shprehen optimistë se ky boshllëk mund të mbushet me pushues nga Perëndimi. 

Përveç heqjes së masave kufizuese, me qëllim nxitjen e turizmit, prej kësaj të diele qytetarët nga Rusia, Egjipti, Bahreini, Katari, Arabia Saudite, Omani, India dhe Tajlanda do të mund të hyjnë në vend pa pasur nevojën e një vize.