Rusia paralajmëron Britaninë: Sanksionet mund të çojnë në shkatërrimin përfundimtar të lidhjeve dypalëshe

Përditësuar më: 7/5/2022, ora 11:47
amb britanike moske 1280x720

Rusia paralajmëron Britaninë: Sanksionet mund të çojnë në shkatërrimin përfundimtar të lidhjeve dypalëshe

Përditësuar më: 7/5/2022, ora 11:47

Ambasadorja britanike në Moskë Deborah Bronnert u thirr në Ministrinë e Jashtme ruse të premten lidhur me sanksionet e fundit kundër Rusisë, përfshirë edhe sanksionet kundër Kompanisë Shtetërore të Televizionit dhe Radios Ruse.

Sipas një deklarate nga ministria e jashtme ruse, ambasadores “iu tha papranueshmëria e veprimeve të tilla shkatërruese, vazhdimi i të cilave do të çojë në mënyrë të pashmangshme në shkatërrimin përfundimtar të lidhjeve dypalëshe dhe dëmtimin e marrëdhënieve midis popujve të Rusisë dhe Mbretërisë së Bashkuar”, thuhet në deklaratë.

Vendosja e sanksioneve ndaj mediave ruse “vetëm për shkak se mbulimi dhe interpretimi i tyre i ngjarjeve që ndodhin në botë nuk është në përputhje me modelet perëndimore, konfirmon edhe një herë qartë dyfishimin dhe cinizmin e politikanëve britanikë, për të cilët një gjë e tillë si liria e media nuk është gjë tjetër veçse një mjet për zgjidhjen e problemeve të tregut”, thuhet në deklaratë.

Ministria akuzoi Mbretërinë e Bashkuar dhe zyrtarët e saj për vendosjen e sanksioneve dhe dhënien e deklaratave me “kërcënime” që janë “të ndërthurura me gënjeshtra dhe vrazhdësi të plotë” kundër Rusisë.

“Pala ruse do të vazhdojë të përgjigjet ashpër dhe me vendosmëri ndaj të gjitha sanksioneve të iniciuara nga Londra dhe të marrë masa hakmarrëse”, thuhet në deklaratë.