Tradita pagane, “Dita e luleve” festë 4 ditore në Shkodër

Përditësuar më: 7/5/2022, ora 14:51

Tradita pagane, “Dita e luleve” festë 4 ditore në Shkodër

Përditësuar më: 7/5/2022, ora 14:51

Dita e Luleve që është kthyer në një traditë prej gati një shekulli në qytetin e Shkodrës, ka çelur edhe këtë vit siparin e aktiviteteve katër ditore. E kush tjetër përveç gëzimit të fëmijëve do të çelte më bukur festimet për këtë festë pagane shkodrane.

Këtë vit dita e luleve është konceptuar si një festë disa ditore, me aktivitete thuajse për të gjitha moshat.

Në qendër të këtyre festimeve është sensibilizimi dhe orientimi i brezit te ri me dashurinë për natyrën dhe lulet.