Macron pret shpresat e Ukrainës: Duhen disa dekada për t’u anëtarësuar në BE

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 21:07
MB MACRON frame 1730 1280x720

Macron pret shpresat e Ukrainës: Duhen disa dekada për t’u anëtarësuar në BE

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 21:07

Presidenti francez, Emmanuel Macron iu ka prerë shpresat autoriteteve ukrainase në lidhje me aplikimin e tyre për anëtarësim me procedurë të përshpejtuar për në Bashkimin Europian.

Kreu i Elizesë bën me dije se ndoshta do të duhen disa dekata që Ukraina të bëhet pjesë e Unionit Europian me të drejta të plota.

Megjithatë, Macron deklaron se Ukraina është tashmë një anëtare e familjes europiane për shkak të luftës dhe guximit të treguar gjatë këtyre ditëve të luftimeve.

Macron gjithashtu i tha Parlamentit Evropian se shpreson që BE të ecë përpara në pranimin e Ukrainës, ndërkohë që ajo ka plotësuar pyetësorin e dytë si pjesë e procesit të aplikimit në BE.