Shqiptarët nuk kursejnë dot, mbi 60 për qind e qytetarëve nuk mund të heqin para’ mënjanë

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 16:48

Shqiptarët nuk kursejnë dot, mbi 60 për qind e qytetarëve nuk mund të heqin para’ mënjanë

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 16:48

Shqiptarët nuk kursejnë dot. Një vrojtim i Bankës së Shqipërisë tregon se 62 për qind e qytetarëve e kanë të pamundur të heqin ca para’ mënjanë në fund të muajit.

Paga është arsyeja kryesore, por jo e vetmja që pamundëson kursimin. Po si përkthehet kjo në afatgjatë për ekonominë individuale dhe atë të vendit?

Sipas studimit, ajo pjesë e qytetarëve që mund të kursejë, i heq mënjanë të hollat për të garantuar një pleqëri me dinjitet, të shkollojë fëmijët apo të paguajë borxhet e marra më herët.