Mozarti, muzikanti gjenial në histori, shkroi mbi 600 pjesë muzikore në një kohë të shkurtër

Përditësuar më: 10/5/2022, ora 10:15

Mozarti, muzikanti gjenial në histori, shkroi mbi 600 pjesë muzikore në një kohë të shkurtër

Përditësuar më: 10/5/2022, ora 10:15

Mozart tregoi aftësi të jashtëzakonshme që nga fëmijëria e tij e hershme. Ai nisi të kompozonte që në moshën pesëvjeçare dhe interpretoi përpara familjeve mbretërore Evropiane. Biografë të shumtë tregojnë për dhuntinë fenomenale të fëmijës mrekullibërës, për dëgjimin e tij unik dhe kujtesën e jashtëzakonshme.

Në total, Mozart shkroi mbi 600 pjesë muzikore, duke përfshirë 16 mesha, 14 opera, 41 simfoni, 27 koncerte për piano, 5 koncerte për violinë, 8 koncerte për instrumente frymore dhe orkestër e shumë të tjerë. Jeta e Mozartit ishte e shkurtër. Ai vdiq në moshën 35-vjeçare dhe ngelet kompozitori me më ndikim në epokën moderne.