Rritja e çmimeve të hoteleve për finalen e Conference League, Autoriteti i Konkurrencës: Shkelësit do të ndëshkohen

Përditësuar më: 10/5/2022, ora 14:55
Rritja e cmimeve te hoteleve per finalen e Conference League Autoriteti i Konkurrences  Shkelesit 1280x720

Rritja e çmimeve të hoteleve për finalen e Conference League, Autoriteti i Konkurrencës: Shkelësit do të ndëshkohen

Përditësuar më: 10/5/2022, ora 14:55

Autoriteti i Konkurrencës deklaron se ka nisur të monitorojë tregun pas informacioneve të marra për rritjen e çmimeve nga ana e ndërmarrjeve që ofrojnë shërbimin e hotelerisë apo akomodime të tjera të ngjashme në qytetin e Tiranës, në kuadër të ndeshjes finale të Conference League, Roma-Feyenoord, e cila do të zhvillohet në Tiranë në datën 25 maj 2022.

“Nga monitorimi i platformave online që ofrojnë rezervime ambientesh fjetje, si dhe nga monitorime në terren u identifikuan çmime tepër të larta për datat 23-25 maj 2022, krahasuar me periudha të tjera të vitit. Autoriteti i Konkurrencës iu kërkon ndërmarrjeve që ofrojnë shërbimin e fjetjes në hotele dhe akomodime të ngjashme  në qytetin e Tiranës: – të ofrojnë shërbime me çmime të arsyeshme, të orientuara drejt kostos; – të mos anulojnë rezervimet e hershme me qëllim rishitjen në minutën e fundit me çmime disa herë më të larta”, thotë Autoriteti në një njoftim për mediat.

“Autoriteti i Konkurrencës iu bën me dije ndërmarrjeve që ofrojnë shërbimin e fjetjes në hotele dhe akomodime të ngjashme në qytetin e Tiranës që, nëse në përfundim të hetimit rezulton se rritja në mënyrë të menjëhershme dhe të pajustifikuar e çmimit të shërbimit të fjetjes në hotele dhe akomodime të ngjashme do të gjendet në kundërshtim me dispozitat e ligjit nr.9121/2003 “Për mbrojtjen e Konkurrencës”, shkelësit e ligjit do të ndëshkohen me gjoba deri ne 10% të xhiros së vitit financiar paraardhës”.