BE, plan për konfiskimin e aseteve ruse për të kompensuar Ukrainën

Përditësuar më: 11/5/2022, ora 18:33
sulmohet zyra e be ne bruksel 1080x720

BE, plan për konfiskimin e aseteve ruse për të kompensuar Ukrainën

Përditësuar më: 11/5/2022, ora 18:33

Komisioni Evropian po punon për krijimin e një instrumenti ligjor që do të lejonte konfiskimin e asetet të individëve dhe subjekteve ruse të sanksionuara në të gjithë BE-në dhe për të mbledhur këto të ardhura në një fond të përbashkët për të kompensuar dëmet Ukrainën.

Lajmi u bë i ditur nga Komisioneri Evropian për Drejtësi, Didier Reynders.

“Qëllimi tjetër është që të kërkojmë nga vendet që të ndajnë burimet financiare të konfiskimeve në një fond të përbashkët që do të mundësonte financimin e viktimave të luftës dhe rindërtimin e Ukrainës”, theksoi ai.