Metaverese bëhet më i prekshëm, hapet “dera” për në botën virtuale të Facebook

Publikuar më: 11/5/2022, ora 09:46

Metaverese bëhet më i prekshëm, hapet “dera” për në botën virtuale të Facebook

Publikuar më: 11/5/2022, ora 09:46

Platforma Meta, në pronësi të së cilës është dhe Facebook, ka hapur të hënën dyqanin e parë fizik, duke u dhënë klientëve dhe stafit mundësinë që të shohin dhe të shijojnë një realitet virtual dhe pajisjet e saj për realizimin e telefonatave me video.

Dyqani është hapur në kampusin kryesore të Meta-s “Reality Labs” në qytetin Burlingame në Sillicon Valley. Dyqani ka produkte që kompania synon të shesë, përfshi syzet “smart” Ray Ban, pajisje për videocall dhe kufjet Oculus VR.

“Kjo do të jetë ndërtesa e parë si Apple Store. Kjo është histori dhe ne jemi klientët e parë. Jam shumë i lumtur për këtë dhe shumë krenar”, thotë Thomas Kobayashi, inxhinier softuerësh.

Hapja e dyqanit nisi me prerjen e shiritit në derën kryesore teksa në radhë ishin 25 persona. Organizatorët lejonin 20 njerëz njëkohësisht, dhe në hapje një pjesë ishin punonjës të Meta.

Hapja e dyqanit Meta e bën të prekshme atë që është kryesisht një biznes teorik i së ardhmes për kompaninë më të madhe në botë të mediave sociale, e cila ka investuar shumë në realitetin virtual dhe të shtuar në një nxitje për të ndërtuar Metaverse, një term i përdorur për të përshkruar fjalët gjithëpërfshirës, të përbashkët, hapësirë virtuale. Shefi Ekzekutiv Mark Zuckerberg thotë se Metaverse mund të jetë platforma e ardhshme e madhe kompjuterike në botë.

Martin Gilliard, drejtuesi i dyqanit Meta tha se është i lumtur që produktet e tyre po pëlqehen. “Unë e shoh këtë si një evolucion të asaj që ne po vazhdojmë të bëhemi. Nëse mendojmë për kalimin e internetit nga një kompjuter në celular, ajo që shohim tani është krijimi i përvojës me Metaverse dhe ne kemi ndërtuar produktet që ndihmojnë njerëzit ta shfrytëzojnë në maksimum”.