Zbulimi historik, publikohen imazhet e vrimës së zezë në galaksinë tonë

Publikuar më: 12/5/2022, ora 22:31

Zbulimi historik, publikohen imazhet e vrimës së zezë në galaksinë tonë

Publikuar më: 12/5/2022, ora 22:31

Njohuritë për Universin pasurohen nga një zbulim i ri historik.  Bëhet fjalë për imazhet e para të plota të vrimës së zezë në qendër të galaktikës sonë së Rrugës së Qumështit.

Kjo është prova përfundimtare e ekzistencës së Shigjetarit A*, “gjigantit supermasiv” më të afërt me ne, i zbuluar falë bashkëpunimit ndërkombëtar midis Teleskopit të Horizontit të Ngjarjeve, Institutit Kombëtar të Astrofizikës, Institutit Kombëtar të Fizikës Bërthamore dhe Universitetet Federico II të Napolit dhe Cagliarit.