“Dita jonë” kujton Gary Cooper

Përditësuar më: 13/5/2022, ora 09:46

“Dita jonë” kujton Gary Cooper

Përditësuar më: 13/5/2022, ora 09:46

Frank James Cooper portretizoi heronjtë klasikë amerikanë. Disa ishin imagjinarë dhe të tjerë ishin të bazuar në heronj të jetës reale.

Ishte dalja e tij debutuese në filmin “The Virginian”, në vitin 1929, që e bëri Gary Cooper një yll të kinemasë. Interpretimi e tij si një hero i gjatë, i bukur dhe i qetë, magjepste audiencën dhe solli për Cooper role të tjera romantike. 

Kritikët e vlerësuan Gary Cooper për stilin e tij natyral dhe autentik të veprimit dhe e cilësuan si një nga yjet më të mirë të filmave të të gjitha kohërave. Për kontributin e tij në industrinë e filmit Gary Cooper është nderuar me një yll në Hollywood “Walk of Fame”.

Ai ka fituar dy çmime Oscar, një në vitin 1942 dhe tjetrin më 1953.