Tensionet në rritje, rajoni gjeorgjian, referendum për t’iu bashkuar Rusisë

Përditësuar më: 14/5/2022, ora 17:47
064859634 2030809a 537f 4883 a57f 6e9855920815

Tensionet në rritje, rajoni gjeorgjian, referendum për t’iu bashkuar Rusisë

Përditësuar më: 14/5/2022, ora 17:47

80 ditë luftime mes Ukrainës dhe Rusisë dhe ende ekziston frika se konflikti mund të përhapet në shtete të tjera, në rajon dhe në Europë.

Një tjetër zhvillim i fundit vjen kësaj here nga Gjeorgjia, i cili me shumë gjasa shton mundësitë për rritje të tensioneve në rajon.

Osetia e Jugut, një rajon separatist në Gjeorgji, i mbështetur nga Rusia, ka vendosur të mbajë një referendum në muajin korrik, për t’iu bashkuar kësaj të fundit.

Lajmi u dha nga lideri Anatoly Bibilov, i cili informoi që data e caktuar për mbajtjen e referendumit është 17 korriku.