Bizneset po marrin borxh, rreth 42% e ndërmarrjeve kanë një hua për të shlyer

Përditësuar më: 17/5/2022, ora 13:56

Bizneset po marrin borxh, rreth 42% e ndërmarrjeve kanë një hua për të shlyer

Përditësuar më: 17/5/2022, ora 13:56

Bizneset po marrin borxh për të mbijetuar. Shkaqet që kanë çuar në këtë gjendje, kryesisht sipërmarrjet e vogla dhe të mesme janë të shumta, por kriza e çmimeve vlerësohet si më kryesoja.

Sipas përfaqësuesve nga shoqatat e biznesit, rënia është në shifra 2-shifrore.

Nevojën për ndërhyrje nga qeveria, përfaqësues të sektorit të biznesit e argumentojnë edhe me domosdoshmërinë për frenimin e emigracionit.

Rreth 42 për qind e ndërmarrjeve kanë pohuar se kanë aktualisht një hua për të shlyer në një pyetësor të organizuar nga Banka e Shqipërisë.