“Këpucët e kuqe”, në skenat teatrale një mesazh artistik kundër dhunës ndaj grave

Publikuar më: 20/5/2022, ora 17:04

“Këpucët e kuqe”, në skenat teatrale një mesazh artistik kundër dhunës ndaj grave

Publikuar më: 20/5/2022, ora 17:04

Shfaqja e cila kërkon sensibilizimin e shoqërisë sa i përket dhunës në familje ka dhënë mesazhet e saj artdashësit kolonjarë.

E madhja Margarita Xhepa, nga skena ka përcjellë mesazhe paqeje e dashurie për nënat, gratë dhe vajzat e dhunuara nga burrat.

Surpriza ishte dhe Arta Dade, ajo u ngjit në skenë  si kurrë më parë, për të dhënë mesazhin e se femra duhet të mos dhunohet apo vritet.

Për aktoren Alesia Xhemalaj dhe Driada Dervishi, regjisorja e shfaqjes. Shfaqja kishte një mesazh të qartë ndaj çdo gruaje të dhunuar në Shqipëri. “Këpucët e kuqe” do të udhëtojnë edhe ne qytete të tjera të Shqipërisë, me qëllim ndërgjegjësimin e shoqërisë për këtë fenomen kaq aktual.