35 deputetë hedhin firmën, opozita kërkon ngritjen e komisionit hetimor për investimet strategjike

Publikuar më: 24/5/2022, ora 13:56
inceneratoret komisioni frame 0 1280x720

35 deputetë hedhin firmën, opozita kërkon ngritjen e komisionit hetimor për investimet strategjike

Publikuar më: 24/5/2022, ora 13:56

Pasi Kuvendi i rrëzoi kërkesën për ngritjen e një komisioni të posaçëm për investimet strategjike, opozita ka dorëzuar një tjetër kërkesë, por këtë herë 35 deputetë kërkojnë që të ngrihet një komision hetimor për të verifikuar mënyrën se si zbatohet ligji për investimet strategjike.

Opozita kërkon që ky komision të përbëhet nga 15 anëtarë, 7 nga opozita dhe 8 nga mazhoranca, dhe veprimtaria e tij të jetë 4 muaj nga data e miratimit të tij.

Ky dokmuent ka bërë bashkë deputetë që mbështesin Rithemelimin, ata që mbështesin linjën e Alibeajt dhe deputetë të dalë nga aleatët e PD-së.

Në një reagim në Twitter, Gazment Bardhi, krahas publikimit të kërkesës, ka hedhur akuza ndaj kryeministrit Edi Rama se ky i fundit ka ndarë pronat publike për familjarët e miqtë e tij, duke përdorur ligjin për investime strategjike.