Arkëtimet e filmave në  SHBA, “Top Gun” rikthehet pas 36 vjetësh dhe mbledh 124 milionë dollarë në një javë

Publikuar më: 30/5/2022, ora 17:45
top gun 1280x720

Arkëtimet e filmave në  SHBA, “Top Gun” rikthehet pas 36 vjetësh dhe mbledh 124 milionë dollarë në një javë

Publikuar më: 30/5/2022, ora 17:45

Tridhjetë e gjashtë vjet më vonë, Top Gun rikthehet për të mbushur arkat e Amerikës së Veriut. Top Gun i shumëpritur: Maverick, vazhdim i bllokut të vitit 1986, përsëri me Tom Cruise, pas shfaqjes së premierës në Kanë, mblodhi 124 milionë dollarë në fund të javës së Memorial Day, debutimi më i mirë i karrierës dyzetvjeçare të aktorit.

Filmi, me regji të Joseph Kosinski, bëri që të zbresë në vendin e dytë Doctor Strange, me Benedict Cumberbatch, i cili në fundjavën e katërt në kinema fitoi 16.4 milionë dollarë duke prekur një total prej 371 milionë dollarësh.

Në vendin e tretë debutimi i filmit të ri të animuar nga shekulli 20, Bob’s Burgers – The Film, me 12.6 milionë dollarë.

Vendi i katërt për Doënton Abbey II: A Neë Era fitoi 5.9 milionë dollarë gjatë fundjavës dhe 28.5 milionë dollarë në dy javë, për filmin, bazuar në serialin jashtëzakonisht të popullarizuar britanik, ku sërish luajnë Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern dhe Michelle Dockery. Dhe në vendin e pestë sërish animacioni për familjet me Too bad fitoi 4.6 milionë dollarë, për një total prej 81.3 milionësh.