Zelensky, thirrje BE-së të miratojë paketën e gjashtë të sanksioneve kundër Rusisë

Publikuar më: 30/5/2022, ora 21:07
zelensky 7 1 1280x720

Zelensky, thirrje BE-së të miratojë paketën e gjashtë të sanksioneve kundër Rusisë

Publikuar më: 30/5/2022, ora 21:07

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i bëri thirrje Bashkimit Evropian të hënën që të lërë mënjanë mosmarrëveshjet e brendshme dhe të vazhdojë me planet për të miratuar paketën e gjashtë të sanksioneve të bllokut kundër Rusisë.

Duke iu drejtuar udhëheqësve të BE-së që marrin pjesë në samitin e Këshillit Evropian në Bruksel të hënën, Zelensky i bëri thirrje bllokut të ruajë një ndjenjë uniteti përballë agresionit rus.

“Kjo është koha që ju të mos jeni të ndarë, por një e tërë. Ukraina ka treguar pse të gjithë duhet të jenë të bashkuar. Ne të gjithë po punojmë për një qëllim,” i tha ai samitit përmes lidhjes video.

“Ju keni arritur të ndaloni pushtuesit dhe më shumë unitet është baza e suksesit. Të gjitha mosmarrëveshjet brenda Bashkimit Evropian duhet të ndalen, sepse ato i japin stimuj Rusisë që të vazhdojë,” u kërkoi Zelensky udhëheqësve të BE-së.

Udhëheqësi ukrainas theksoi se megjithëse është “mirënjohës” për përpjekjet që po bëhen “për të avancuar paketën e gjashtë të sanksioneve”, blloku duhet të vazhdojë me planet për miratimin e sanksioneve.

“Fatkeqësisht për disa arsye nuk është ende në vend. Dhe për disa arsye, ju jeni të varur nga presioni rus. Dhe duhet të jetë e kundërta. Rusia duhet të varet nga ju. Pse Rusia është ende në gjendje të fitojë 1 miliard dollarë në ditë duke shitur vaj?” pyeti ai liderët e BE-së.

“Duhet të ketë një embargo nafte në mënyrë që Rusia të kuptojë çmimin e veprimeve të saj”, vazhdoi Zelensky.