Diademat mbretërore, mes tyre dhe ajo e Lady Diana-s

Publikuar më: 1/6/2022, ora 09:57

Diademat mbretërore, mes tyre dhe ajo e Lady Diana-s

Publikuar më: 1/6/2022, ora 09:57

Portrete mbretërore dhe kurora verbuese u shfaqen në Sotheby’s në Londër si pjesë e ekspozitave të mbajtura për të shënuar Jubileun e platinit të Mbretëreshës Elizabeth. Shtëpia e ankandeve po zhvillon një program njëmujor të ekspozitave dhe ankandeve për këtë rast.

Në Sotheby’s, veprat e artit duke përfshirë Portretin Armada të Elizabeth I, që përkujtojnë pushtimin e dështuar të Anglisë nga Armada spanjolle në 1588, dhe piktura e Elizabeth II e Andy Warhol në 1985, do të shfaqen së bashku me përshkrimet e monarkeve të tjera femra si Mbretëresha Viktoria.

Vizitorët do të mund të shohin libra dhe dorëshkrime të tilla si urdhri i vdekjes së Earlit të 7-të të Northumberland, i nënshkruar nga Elizabeth I dhe i vulosur me vulën e saj të fshehtë, si dhe një bibël kurorëzimi. Ndërkohë që më shumë se 40 diadema janë ekspozuar në një ekspozitë të veçantë, duke përfshirë diademën Spencer të veshur nga princesha e ndjerë Diana në ditën e saj të dasmës.

Të tjerat janë një diademë diamanti të viteve 1830, e projektuar si një kurorë gjethesh të vendosura me diamante, në një shenjë të modeleve të lashta romake, si dhe një diademë bruz të shekullit të 20-të.