Embargoja e BE-së ndaj naftës ruse, Peskov: Do të ketë ndikime negative në të gjithë botën

Përditësuar më: 1/6/2022, ora 19:12
peskov putin 1280x720

Embargoja e BE-së ndaj naftës ruse, Peskov: Do të ketë ndikime negative në të gjithë botën

Përditësuar më: 1/6/2022, ora 19:12

Rusia paralajmëroi të mërkurën se e gjithë bota do të vuajë pasojat e embargos së pjesshme evropiane ndaj importeve të naftës ruse dhe njoftoi se po kërkon tregje alternative për të minimizuar ndikimin e kësaj vetoje në ekonominë e saj, e cila do të jetë “jashtëzakonisht e dhimbshme”, sipas disa ekspertëve.

“Këto sanksione, natyrisht, do të prekin të gjithë kontinentin: evropianët dhe ne, dhe të gjithë tregun botëror të energjisë”, tha zëdhënësi i presidencës ruse, Dmitri Peskov.

Sipas tij, Rusia po kërkon të ridrejtojë në tregje alternative vëllimet e naftës që do të preken nga sanksionet evropiane.

“Këto janë veprime që do të minimizojnë pasojat negative”, theksoi zëdhënësi, i cili këmbënguli se “evropianët do të ndikohen shumë nga këto pasoja”.