“Lajme të këqija për ekonominë”, Elon Musk do të shkurtojë 10% të punonjësve të Teslas

Përditësuar më: 3/6/2022, ora 16:20
musk 1280x720

“Lajme të këqija për ekonominë”, Elon Musk do të shkurtojë 10% të punonjësve të Teslas

Përditësuar më: 3/6/2022, ora 16:20

Shefi i Teslas, Elon Musk, beson se kompania e automjeteve duhet të shkurtojë punonjësit e saj me 10%.

Vendimi i dërguar në një email drejtuesve të grupit, lidhet me “një ndjenjë shumë të keqe për trendin ekonomik”.

Shkurtimi, llogarit Reuters, mund të jetë rreth 10 mijë punëtorë. Për momentin Tesla, e cila ka fabrika në SHBA, Kinë dhe Berlin, punëson 99 290 punonjës.

Mesazhi vjen dy ditë pas komunikimit kundër punës në distancë të Elon Musk, sipas të cilit: “Kushdo që dëshiron të punojë në distancë duhet të jetë në zyrë për një minimum 40 orë në javë ose të largohet nga Tesla”, ua komunikoi Musk menaxherëve të tij.