SHBA tregon “muskujt” në Baltik, mbërrin luftanija amfibe

Publikuar më: 5/6/2022, ora 12:37

SHBA tregon “muskujt” në Baltik, mbërrin luftanija amfibe

Publikuar më: 5/6/2022, ora 12:37

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i tregojnë “muskujt” Vladimir Putin. Në Baltik ka mbërritur dhe “bisha” Uss Kearsarge, luftanija gjigante amfibe, e cila është ankoruar në portin e Stokholmit, ku do të marrë pjesë në stërvitjen e NATO, ku janë pjesë 16 vende.

Anija e luftës është e pajisur me 26 avionë dhe me një ekuipazh prej 2400 marinarësh dhe ushtarësh.

Ajo konsiderohet si një ndër mjetet e vëna në dispozicion nga SHBA, pas premtimit për të garantuar sigurinë përkohësisht në dy vendet nordike, të cilat kërkuan zyrtarisht për të qenë pjesë e NATO, por që hasën në veton turke.