Perëndimi i pamëshirshëm ndaj Abramovich, SHBA i sekuestron edhe dy avionë

Përditësuar më: 6/6/2022, ora 22:55
avionet e abramovic 1221x720

Perëndimi i pamëshirshëm ndaj Abramovich, SHBA i sekuestron edhe dy avionë

Përditësuar më: 6/6/2022, ora 22:55

Një nga oligarkët rusë më të goditur nga sanksionet e Perëndimit, pasi Rusia sulmoi Ukrainën, është padyshim ishte pronari i skuadrës së Chelsea-t, Roman Abramovich.

Së fundmi janë Shtet e Bashkuara të Amerikës që kanë urdhëruar sekuestrimin e dy avionëve në pronësi të oligarkut ruse, për shkak se janë prodhuar në SHBA dhe për këtë arsye i nënshtrohen sanksioneve të vendosura nga Uashingtoni ndaj Rusisë.

Dy avionët, një Boeing 787 Dreamliner dhe një Gulfstream, mësohet se kanë fluturuar për në Rusi pas muajit shkurt, atëherë kur nisi edhe pushtimi i Ukrainës.