Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla takohet me Papa Franceskun: Shqipëria është një vend i vëllazërisë fetare

Përditësuar më: 7/6/2022, ora 16:22

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla takohet me Papa Franceskun: Shqipëria është një vend i vëllazërisë fetare

Përditësuar më: 7/6/2022, ora 16:22

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla së bashku me zv/kryetarin Agron Gjekmarkaj  u pritën në audiencë nga Ati i Shenjtë, Papa Françesku.

Kryetarja Nikolla e falënderoi Atin e Shenjtë  për audiencën dhe e njohu atë me situatën në Shqipëri, vlerat dhe aspiratat evropiane  të popullin shqiptar dhe shprehu mirënjohjen  e thellë të besimtarëve katolikë dhe të gjithë qytetarëve  për përkushtimin e Atit të Shenjtë  ndaj Shqipërisë e shqiptarëve.

“Shqipëria është një vend i vëllazërisë fetare. Bashkëjetesa harmonike dhe respekti midis besimeve kanë një trashëgimi historike. Ne, shqiptarët, nuk kemi njohur asnjëherë konflikte fetare dhe ky tipar universal është një krenari kombëtare e jona. Marrëdhëniet me Selinë e Shenjtë shkojnë përtej diplomacisë dhe bashkëpunimit fetar. Ato janë marrëdhënie të fuqishme shpirtërore dhe një frymëzim i madh për besimtarët e qytetarët. Pritja nga Ati i Shenjtë para pak kohësh e drejtuesve të komunitetit mysliman është një vlerësim dhe inkurajim për tolerancën dhe respektin fetar në Shqipëri.”, u shpreh znj. Nikolla.

Kryetarja Nikolla vlerësoi gjithashtu kontributin e Selisë së Shenjtë nëpërmjet nismave e projekteve kulturore, arsimore, shëndetësore, sociale e humane si edhe për restaurimin dhe mbrojtjen e trashëgimisë kulturore e fetare në Shqipëri.

Në përfundim të takimit, Papa Françesku i përcolli Kryetares së Kuvendit urimet më të mira për popullin shqiptar, shoqëruar me bekimin tij apostolik.