Peleshi: Përdorëm për herë të parë dronin për monitorimin e zjarreve

Përditësuar më: 7/6/2022, ora 19:51
drone 1280x702

Peleshi: Përdorëm për herë të parë dronin për monitorimin e zjarreve

Përditësuar më: 7/6/2022, ora 19:51

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, me anë të një postimi në rrjetet sociale, ka bërë të ditur se për herë të parë është përdorur një dron “PUMA RQ-20B” për monitorimin e zjarreve në ishullin e Sazanit.

“Sot kemi përdorur për herë të parë Sistemet e fluturimit pa pilot (UAS) të tipit “PUMA RQ-20B”, për monitorimin e vatrave të zjarrit në Sazan (përveç përdorimit ushtarak), mundësuar për Forcën tonë Tokësore, nga partneriteti strategjik me SHBA.

Mirënjohje për mbështetjen e vazhdueshme dhe të pakursyer të SHBA.

Falenderim për efektivin e mirëtrainuar të FT dhe komandantin gjen. Arben Kingji”, shkruan Peleshi.