Zbulohet një këngë e papublikuar e Freddie Mercury

Përditësuar më: 8/6/2022, ora 12:48

Zbulohet një këngë e papublikuar e Freddie Mercury

Përditësuar më: 8/6/2022, ora 12:48

“Një pjesë e bukur, prekëse dhe pasionante”. Një këngë e papublikuar e Queen, e kënduar nga Freddie Mercury, u zbulua nga Roger Taylor dhe Brian May. Bateristi dhe kitaristi i grupit e konfirmoi këtë gjatë një interviste për BBC Radio 2. Kënga do të publikohet në fund të këtij viti dhe titulli do të jetë “Face it only”.

Nuk është hera e parë që publikohet një këngë e padëgjuar që nga vdekja e Mercury-t, më 24 nëntor 1991. Në vitin 2014 u publikua përmbledhja “Queen forever”, e cila përfshinte këngë të regjistruara në vitet ’80.

“Ne gjetëm një perlë të vogël të Freddie që e kishim harruar. Dhe është e mrekullueshme. Në fakt, ishte një zbulim i vërtetë. Kënga u gjet në regjistrimet e bëra gjatë realizimit të albumit The Miracle, i publikuar në 1989”, tha Taylor.

Ndërsa May shtoi: “Ne e pamë atë shumë herë dhe menduam, ne nuk do të mund ta shpëtojmë atë. Por ekipi ynë i mrekullueshëm inxhinierik tha: Ne mund ta bëjmë këtë dhe kjo ishte si të qepje copat së bashku. Është e bukur. Është lëvizëse, një pjesë pasionante”.