Zgjedhorja dhe reforma administrativo-territoriale, Kuvendi miraton përbërjen e dy komisioneve

Përditësuar më: 9/6/2022, ora 21:05
kuvendi 1280x720

Zgjedhorja dhe reforma administrativo-territoriale, Kuvendi miraton përbërjen e dy komisioneve

Përditësuar më: 9/6/2022, ora 21:05

Me 108 vota pro dhe 9 kundër, Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar përbërjen e dy komisioneve të posaçme parlamentare për reformën zgjedhore dhe atë për reformën administrativo-territoriale.

Me miratimin e përbërjes pritet që të dy komisionet e posaçme të fillojnë nga puna javën që vjen ku do të bëhet konstituimi i tyre dhe miratimi i planit të punës.

Ngrita e këtyre dy komisioneve u bë në 10 shkurt pas miratimit të marrëveshjes ndërmjet PS-së dhe PD-së për zgjatjen e afatit të organeve të vetingut.