Albana Vokshi zgjidhet zëvendëspresidente e Forumit të Gruas së PPE-së

Publikuar më: 11/6/2022, ora 16:15
WhatsApp Image 2022 06 11 at 3.23.54 PM 1 1219x720

Albana Vokshi zgjidhet zëvendëspresidente e Forumit të Gruas së PPE-së

Publikuar më: 11/6/2022, ora 16:15

Albana Vokshi është zgjedhur zëvendëspresidente e Forumit të Gruas së Partisë Popullore Europiane. Kjo është hera e parë që një përfaqësuese ë Partisë Demokratike zgjidhet në një post kaq të lartë politik në Forumin e Grave të Partisë Popullore Europiane.

 “Jam shumë mirënjohëse për mbështetjen e familjes sonë të madhe europiane. E gjithë energjia ime do të jetë për të promovuar vlerat e demokracisë europiane, për të fuqizuar gratë në Shqipëri, Ballkanin Perëndimor dhe kudo ku luftojnë për barazi”, u shpreh zonja Vokshi pas zgjedhjes.

Doris Pack u tërhoq pas shumë vitesh të drejtimit të Forumit, duke mbajtur tani vendin e Presidentes së Nderit. Presidente e EPP Women u zgjodh deputetja rumune Rozalia Biro’, Kryetare e Komisionit për Punët e Jashtme.

Në 6 vendet për zëvendëspresidente u zgjodhën:

1. Agnieszka Pomaska, deputete (Poloni)

2. Mariya Gabriel, zëvendëspresidente e PPE dhe Komisionere Europiane për Inivavionin, Kërkimin,

     Arsimin, Kulturën dhe Rininë, (Bullgari)

3. Albana Vokshi, deputete PD, Kryetare LDGSH (Shqipëri)

4. Dubravka Suica, zv.Presidente e Komisionit Europian, zv.presidente PPE (Kroaci)

5. Walburga v. Lerchenfeld, këshilltare menaxhim krizash, CSU (Gjermani)

6. Doina Gherman, deputete, (Moldavi).