Harta e re gjyqësore, opozita në kuvend kërkon sqarime nga institucionet e drejtësisë

Përditësuar më: 13/6/2022, ora 16:00
kuvend 1280x720

Harta e re gjyqësore, opozita në kuvend kërkon sqarime nga institucionet e drejtësisë

Përditësuar më: 13/6/2022, ora 16:00

Deputetët e Partisë Demokratike në Komisionin e Ligjeve kanë paraqitur kërkesën për të zhvilluar një seancë dëgjimore mbi hartën e re gjyqësore.

Tetë deputetët e grupit ”Alibeaj” së bashku me kryrepublikanin Fatmir Mediu kërkojnë që KLGJ, KLP, Ministri i Drejtësisë, Dhoma kombëtare e Avokatisë dhe Avokatin e Popullit që të japin informacione mbi shpërndarjen e re të gjykatave në vend.

Sipas tyre, riorganizimi gjyqësor lidhet me të drejtën themelore që ka të bëjë me aksesin në drejtësi, dhe për pasojë është detyrë e Kuvendit të analizojë dhe marrë në shqyrtim këtë çështje.