KPA jep vendimin për drejtuesen e Gjykatës së Posaçme

Përditësuar më: 14/6/2022, ora 11:25
MALAJ KPA frame 993 1024x576

KPA jep vendimin për drejtuesen e Gjykatës së Posaçme

Përditësuar më: 14/6/2022, ora 11:25

Kolegji i Posaçëm i Apelimit konfirmon në detyrë drejtuesen e Gjykatës së Posaçme, Irena Gjoka, Shkalla e dytë e vetingut la të pandryshuar vendimin e KPK të datës 20 shkurt 2020.

Komisioneri Publik kishte kërkuar shkarkimin e gjyqtares Gjoka.

Irena Gjoka e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1993. Ajo ka punuar si gjyqtare në Gjykatën e Fierit, ndërkohë që në vitin 2014 është emëruar në Gjykatën e Krimeve të Rënda në Tiranë.

Prej dhjetorit të vitit 2019, ajo është pjesë e Gjykatës së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.