Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban, letër falënderimi Berishës

Përditësuar më: 15/6/2022, ora 18:08
orban berisha 1280x720

Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban, letër falënderimi Berishës

Përditësuar më: 15/6/2022, ora 18:08

Kryeministri i Hungarisë Viktor Orban dhe kryetari i Partisë Demokratike Sali Berisha kanë zhvilluar një letërkëmbim, teksa ky i fundit e ka uruar pas fitores në zgjedhjet parlamentare në Hungari, ndërsa Orban i është përgjigjur me një letër falënderimi.

Kryeministri Orban ka theksuar se kjo fitore e tij është një garanci për stabilitetin politik dhe zhvillimin ekonomik të Hungarisë, por edhe një qëndrim kurajoz për paqen dhe sigurinë e vendit.

Në letërkëmbim Orban ka kujtuar edhe vizitën e ish-kryeministrit Sali Berisha në Budapest në vitin 2017, duke vlerësuar maksimalisht shkëmbimin e pikëpamjeve mbi çështje që përcaktuan fatin e dy vendeve.

Kryeministri hungarez e ka siguruar kryetarin e Partisë Demokratike, Sali Berisha që do të mbetet i angazhuar për të mbrojtur vlerat e përbashkëta kristiano-konservatore dhe për të zhvilluar marrëdhëniet shqiptaro-hungareze në të ardhmen.

Gjithashtu Orban i ka uruar Berishës suksese në detyrat e tij të reja me përgjegjësi të larta.

Letra e z. Viktor Orban:

I dashur Zoti President,

Dëshiroj t’ju shpreh mirënjohjen time për urimet tuaja pas fitores sonë në zgjedhjet parlamentare në Hungari.

Jam krenar që qytetarët hungarezë kanë shprehur besimin e tyre në një qeverisje të pavarur bazuar mbi vlera kombëtare dhe na kanë nderuar me besimin e tyre për të pestën herë tashmë. Besoj që ky mandat i fortë nuk është vetëm një garanci për stabilitetin politik dhe zhvillimin ekonomik të Hungarisë, por është gjithashtu një qëndrim kurajoz për paqen dhe sigurinë e vendit tonë.

Ishte një nder t’ju prisnim në Budapest në vitin 2014 dhe të shkëmbenim pikëpamje mbi çështje që përcaktuan fatin e vendeve tona. E vlerësoj vërtetë miqësinë e hapur dhe të sinqertë që ju keni treguar kundrejt Hungarisë dhe popullit hungarez prej shumë vitesh tashmë. Ju siguroj që do të mbetemi të angazhuar të mbrojmë vlerat tona të përbashkëta kristiano-konservatore dhe të zhvillojmë gjithashtu marrëdhëniet shqiptaro-hungareze në të ardhmen.Ju uroj shëndet dhe shumë sukses në detyrat tuaja me përgjegjësi të larta.

I juaji me sinqeritet,

Viktor Orban