Tom Hanks: “Philadelphia” nuk do të realizohej sot me një aktor hetero në një rol homoseksual

Përditësuar më: 16/6/2022, ora 21:24

Tom Hanks: “Philadelphia” nuk do të realizohej sot me një aktor hetero në një rol homoseksual

Përditësuar më: 16/6/2022, ora 21:24

Aktori hollivudian Tom Hanks, i cili fitoi Oskarin për rolin e tij si një homoseksual me SIDA në filmin “Philadelphia”, tha se nëse filmi do të bëhej sot, një aktor hetero nuk do të merrej në atë rol dhe “me të drejtë”.

Aktori i “Elvis” ka reflektuar mbi rolin në një intervistë këtë javë me David Marchese të New York Times. Gazetari e pyeti atë për dy nga filmat e tij më të famshëm “Philadelphia” i vitit 1993 dhe “Forrest Gump” i vitit 1994, në të cilin ai luan një personazh me aftësi të kufizuara intelektuale të papërcaktuara.

Hanks i quajti të dy filmat “filma të kohës, në atë kohë, që nuk mundet të realizohen tani”.

Pasi gazetari argumentoi se asnjë film nuk do të bëhej sot me Hanks në të njëjtat role, Hanks ra dakord që një aktor hetero nuk duhej të luante në rolin “Philadelphia” që ai luajti gati 30 vjet më parë.

“Një nga arsyet pse njerëzit nuk kishin frikë nga ai film është se unë po luaja një homoseksual”, tha Hanks.

 “Ne jemi përtej kësaj tani dhe nuk mendoj se njerëzit do ta pranonin pa autenticitetin e një djali hetero që luan një djalë homoseksual”.

Në kohën e publikimit të “Philadelphia’s”, ishte filmi i parë i madh hollivudian që përshkruante krizën e SIDA-s. Një vit pasi u shfaq premierë, SIDA do të bëhej shkaku kryesor i vdekjes për amerikanët e moshës 25 deri në 44 vjeç, sipas Shoqatës Amerikane të Psikologjisë. Sot, më shumë se 1.2 milionë amerikanë jetojnë me HIV, virusi që mund të shkaktojë SIDA nëse nuk trajtohet.

“Nuk është një krim, që dikush të thotë se do të kërkojmë më shumë një film në sferën moderne të autenticitetit,” tha ai.