Favorizuan kultivimin e bimëve narkotike, ndalohen 4 efektivë policie në Velipojë

Publikuar më: 17/6/2022, ora 16:09
Parcele me Kanabis 1019x579

Favorizuan kultivimin e bimëve narkotike, ndalohen 4 efektivë policie në Velipojë

Publikuar më: 17/6/2022, ora 16:09

Katër punonjës policie në Stacionin e Policisë së Velipojës janë ndaluar, pasi akuzohen për shpërdorim detyre. Ata dyshohet se kanë favorizuar kultivimin e sasive të konsiderueshme të bimëve narkotike në zona që kanë pasur mundësi të mbikëqyren e kontrollohen. Sipas Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore veprimtaria e kundraligjshme e tyre u dokumentua pas hetimeve me metoda speciale. Pas kësaj AMP ka ekzekutuar urdhrat e ndalimit për punonjësit e policisë:

“- N/Komisar Z. S., 40 vjeç, me detyrë Shef i Stacionit të Policisë Velipojë;

– N/Komisar A. H., 45 vjeç, me detyrë Specialist për Hetimin e Krimeve në Stacionin e Policisë Velipojë;

– Inspektor E. L., 34 vjeç, me detyrë Ndihmës Specialist i Policimit në Komunitet, në Stacionin e Policisë Velipojë;

– Inspektor H. B., 53 vjeç, me detyrë Ndihmës Specialist i Policimit në Komunitet, në Stacionin e Policisë Velipojë”.

Sipas AMP-së me veprimet dhe mosveprimet e tyre, si persona me fushë përgjegjësie direkte, këta punonjës dyshohet se kanë favorizuar kultivimin e sasive të konsiderueshme të bimëve narkotike në zona që kanë pasur mundësi të mbikëqyren e kontrollohen në kuadër edhe të Planit të Veprimit dhe Planit Operacional të DVP-së. Materialet proceduriale i kaluan për kompetencë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Shkodër.