Dhjetëra viktima dhe miliona të bllokuar nga përmbytjet në Indi dhe Bangladesh

Publikuar më: 20/6/2022, ora 07:56

Dhjetëra viktima dhe miliona të bllokuar nga përmbytjet në Indi dhe Bangladesh

Publikuar më: 20/6/2022, ora 07:56

Të paktën 59 persona kanë humbur jetën nga goditjet e rrufesë dhe rrëshqitjet e dheut të shkaktuara nga stuhitë e forta musonore në Indi dhe Bangladesh.

Miliona njerëz kanë mbetur të bllokuar, ndërsa punonjësit e urgjencës kanë luftuar për të arritur tek të prekurit.

Sinoptikanët paralajmërojnë se përmbytjet pritet të përkeqësohen gjatë ditëve në vijim.

Zyrtarët e qeverisë së Bangladeshit i kanë përshkruar përmbytjet e fundit si më të rëndat në vend që nga viti 2004.

Shirat e pandërprerë gjatë javës së fundit kanë përmbytur sipërfaqe të gjera të rajonit verilindor të vendit, të përkeqësuar nga reshjet e dendura në Indinë fqinje.

Shkollat ​​janë shndërruar në strehimore të improvizuara dhe trupat janë vendosur për të evakuuar familjet e shkëputura nga komunitetet fqinje si rezultat i rritjes së ujërave.