Ministrja Kushi dëgjesë me Komitetin Olimpik: Vendimi për mbylljen e sallave të basteve ka qenë i duhuri

Publikuar më: 21/6/2022, ora 17:34
WhatsApp Image 2022 06 21 at 5.32.49 PM

Ministrja Kushi dëgjesë me Komitetin Olimpik: Vendimi për mbylljen e sallave të basteve ka qenë i duhuri

Publikuar më: 21/6/2022, ora 17:34

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi, pas dëgjesës që bëri para pak ditësh me përfaqësues të Federatës Shqiptare të Futbollit mbi disa ndryshime të propozuara për Ligjin e Sponsorizimit dhe bastet sportive, këtë herë ka pritur në Ministrinë e Arsimit dhe Sportit përfaqësues të Komitetit Olimpik dhe federatave të ndryshme sportive.

“Në vijim të dëgjesave që po organizojmë me komunitetin e sportit, prita sot në MAS Presidentin e KOKSH z. Fidel Ylli së bashku me përfaqësues të federatave të ndryshme sportive në vend.

Diskutuam mbi rëndësinë e ligjit të sponsorizimeve dhe mekanizmave të tjerë se si mund të mbështesim federatat dhe të zhvillojmë sportin në tërësi.

Ndamë bindjen se vendimi i mbylljes së sallave të bixhozit dhe basteve sportive në dhjetor të vitit 2018, ka qenë i duhuri dhe nuk mund të rikthehemi në situatën alarmante që këto aktivitete sollën në familjet dhe shoqërinë shqiptare.

Dëgjova argumentet e tyre mbi formalizimin e tregut digjital sipas modeleve më të mira të vendeve të tjera. Në ditët në vijim do të vazhdojmë me dëgjesa të tjera”, u shpreh Kushi.