Peleshi: Rritet me 30% paga e ushtarakëve

Përditësuar më: 22/6/2022, ora 13:04
peleshi 1 1271x720

Peleshi: Rritet me 30% paga e ushtarakëve

Përditësuar më: 22/6/2022, ora 13:04

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, njoftoi se nga 1 korriku, paga e ushtarakëve do të rritet me 30%.

“Kemi marrë një vendim, që nuk merret shpesh, që lidhet me trajtimin me pagë të personelit ushtarak. Sot kemi bërë rritjen historike të pagës dhe jam shumë krenar që premtimi i kryeministrit u jetësua sot. Të gjithë ushtarakët, nga data 1 korrik, do të kenë një pagë 30% më të lartë”, tha Peleshi.

“Çka do të thotë se paga minimale e çdo ushtaraku do të jetë 51 000 lekë, shtuar këtu pagesat shtesë të trajtimit ushqimor dhe vështirësive”, shtoi ministri i Mbrojtjes.