Zuckerberg kërkon të popullojë botën virtuale: 1 miliard njerëz në Metaverse

Publikuar më: 24/6/2022, ora 14:27

Zuckerberg kërkon të popullojë botën virtuale: 1 miliard njerëz në Metaverse

Publikuar më: 24/6/2022, ora 14:27

Mark Zuckerberg është shprehur se qëllimi i tij është që 1 miliard njerëz t’i bashkohen botës së tij virtuale, Metaverse, dhe të krijojnë një ekonomi digjitale, ku përdoruesit mund të “shprehin veten”.

Shefi ekzekutiv i Facebok, duke folur për CNBC, tha: “Synimi është që në fund të dekadës, të kemi rreth 1 miliard njerëz në Metaverse, ku secili të shpenzojë qindra dollarë duke blerë përmbajtje të ndryshme digjitale. Mund të jenë veshje për avatar-in e tyre, mobilje për shtëpinë digjitale apo shërbime në mënyrë që të bëjnë më produktiv në Metaverse”.

Metaverse, që Zuckerberg e ka quajtur “pasardhësin e internetit në celular”, është një hapësirë virtuale ku mund të luash, të punosh dhe të komunikosh me njerëz të tjerë, të cilët janë larg.