Papa mesazh të rinjve: Duhet kurajo për t’u martuar!

Publikuar më: 26/6/2022, ora 10:14
papa 1 1 1280x720

Papa mesazh të rinjve: Duhet kurajo për t’u martuar!

Publikuar më: 26/6/2022, ora 10:14

“Duhet guxim të martohesh”, u shpreh Papa Françesku gjatë meshës me rastin e Takimit Botëror të Familjeve.

“Disa nëna më kërkojnë të bëj diçka për ta bindur fëmijën e tyre të martohet dhe unë i përgjigjem: le të fillojë ta largojë për pak, le të dalë nga foleja”, tha Papa.

Më pas ai iu drejtua drejtpërdrejt të rinjve: “Në momente të vështira, që të gjitha familjet i kanë, mos merrni rrugën e lehtë, ndoshta për t’u kthyer te nëna juaj, por vazhdoni dhe rizbuloni dashurinë”.

“Sepse dashuria familjare i shtyn fëmijët të fluturojnë, i mëson fëmijët të fluturojnë dhe i shtyn ata të fluturojnë. Ajo nuk është posesive, është gjithmonë e lirë. Dhe pastaj në momente të vështira, në kriza, të gjitha familjet kanë krizë, ju lutem, mos merrni rrugën e lehtë, ‘do të kthehem te nëna ime’, jo, vazhdo me guxim. Do të ketë momente të vështira, vazhdoni gjithmonë”, shton Papa.

“Familja është vendi i takimit, i ndarjes, i daljes nga vetvetja për të mirëpritur tjetrin dhe për të qenë pranë tij. Është vendi i parë ku njeriu mëson të dashurojë, por që ashtu siç pohojmë bukurinë e Familjes, e ndjejmë më shumë se kurrë se duhet ta mbrojmë, të mos lejojmë që ajo të ndotet nga helmet e egoizmit, individualizmit, kulturës së indiferencës dhe shpërdorimit, e kështu të humbasë ‘ADN’ e saj”, vijon kreu i Vatikanit, duke u bërë apel prindërve që të mos jenë tepër mbrojtës dhe të shqetësuar për fëmijët e tyre.

“Mjaft me prindër të shqetësuar dhe tepër mbrojtës, që kapin krahët e fëmijëve të tyre, duke i ruajtur ata nga çdo shqetësim dhe vuajtje minimale. Nuk ka asgjë më inkurajuese për fëmijët sesa t’i shohin prindërit e tyre të jetojnë martesën dhe familjen si një mision, me besnikëri dhe durim, pavarësisht vështirësive, momenteve të trishtuara dhe sprovave”.