Shpenzimet e bashkive, vetëm 9800 lekë për banor në drejtim të investimeve gjatë 2021

Publikuar më: 3/7/2022, ora 15:36

Shpenzimet e bashkive, vetëm 9800 lekë për banor në drejtim të investimeve gjatë 2021

Publikuar më: 3/7/2022, ora 15:36

Vitin e shkuar 61 bashkitë në vend shpenzuan mesatarisht vetëm 9 mijë e 800 lekë për çdo banor në drejtim të investimeve.

Për eksperten e financave vendore, Merita Toska niveli i ulët i investimeve shpeshherë çon në krizë demografike zonat më të varfra.

Në mënyrë që të ndalë shpopullimin e fshatrave dhe forcojë ekonominë, Shqipëria duhet të mbështesë urgjentisht bujqit me financime të drejtpërdrejta. Ishte kjo “kambana e alarmit” që Organizata e Ushqimit në Kombet e Bashkuara lëshoi në një analizë të publikuar së fundmi mbi politikat e zhvillimit bujqësor në zonat rurale.