Rama në Hagë për detin: Do të zgjidhet sipas parimeve ligjore

Publikuar më: 4/7/2022, ora 18:39
23 QERSHOR 2022 RAMA KONFERENCE BRUKSEL frame 36039 1280x720

Rama në Hagë për detin: Do të zgjidhet sipas parimeve ligjore

Publikuar më: 4/7/2022, ora 18:39

Kryeministri Edi Rama zhvilloi një vizitë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë, ku u prit nga zëvendës Presidenti Kirill Gevorgian.

Pasi i falenderuar autoritetet e GJND për pritjen, kreu i qeverisë foli edhe për çështjen e hapur mes Shqipërisë dhe Greqisë, e cila sipas tij do të zgjidhet sipas të gjitha parimeve ligjore.

“Shqipëria i qëndron idesë se paraqitja e çështjes së zonave detare me Greqinë përpara Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, për tu zgjidhur në bazë të parimeve ligjore, i shërben interesit të të dy palëve. Por, përpara se të hedhim këtë hap, duhet të arrijmë marrëveshjen e nevojshme për ta çuar këtë çështje në GJND dhe kjo marrëveshje ende nuk është arritur. Siç mund ta dini, kjo nuk është thjesht dhe vetëm një procedurë dakordësie ndërmjet avokatëve dhe ekspertëve teknikë të secilës palë. Ekipet tona respektive pranë ministrive përkatëse janë duke punuar dhe ne mbetemi të angazhuar për të ecur në këtë drejtim”, tha Rama.

Në fund të takimit, Kryeministri Rama vizitoi edhe ambientet e Gjykatës dhe u njoh me një historik të shkurtër të institucionit.