Vota e munguar e diasporës – 31 Minuta

Publikuar më: 4/7/2022, ora 22:01

Vota e munguar e diasporës – 31 Minuta

Publikuar më: 4/7/2022, ora 22:01

Prej vitesh diaspora shqiptare kërkon të bëhet pjesë e vendimmarrjes politike në vend nëpërmjet votës. Kjo e drejtë e tyre prej dy vitesh është e sanksionuar në Kod Zgjedhor për implementimi i saj ka hasur në vështirësi.

Tanimë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur përgatitjen e akteve zyrtare për ta mundësuar, akte të cilat kërkojnë jo vetëm kohë, por edhe konsensus të partive politike.

A2 CNN sjell nëpërmjet reportazhit “Vota e munguar e diasporës” qasjen e aktorëve politikë e institucional, kërkesat e shoqatave të diasporës, si edhe eksperiencën e dy vendeve fqinj, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut të cilat prej vitesh mundësojnë votimin e qytetarëve të tyre nga jashtë vendit.