Kënaqësi dhe frikë, temperatura rekord në Britani, qytetarët dynden në plazhe

Publikuar më: 17/7/2022, ora 20:04

Kënaqësi dhe frikë, temperatura rekord në Britani, qytetarët dynden në plazhe

Publikuar më: 17/7/2022, ora 20:04

Situatë e pazakontë për shkak të të nxehtit që mund të jetë edhe vdekjeprurës në Britaninë e Madhe, e cila nuk shquhet për temperatura të larta.

Autoritetet atje u bënë thirrje qytetareve të përmbahen nga përpjekjet për të shijuar rrezet e diellit, ndërsa për here të parë parashikohet që termometri të rriten mbi 40 Celsius.

“Ne mund të shohim njerëz veçanërisht që janë të cenueshëm, të rinj, të moshuar, njerëz të dobët, njerëz që jetojnë me demencë, të cilët vërtet vuajnë. Kjo nuk është si një ditë e bukur e nxehtë ku mund të vendosim pak krem ​​kundër diellit dhe të dalim jashtë dhe shijoni një not dhe një vakt jashtë. Ky është nxehtësi serioze që në fakt mund të përfundojë në vdekjen e njerëzve, sepse është kaq e egër dhe ne thjesht nuk jemi të përgatitur për atë lloj vape në këtë vend”, tha shefi ekzekutiv i kolegjit Tracynicholls.

Parashikuesit e motit në Britani lëshuan ​​paralajmërimin e parë të kuq “të nxehtit ekstrem” për pjesë të Anglisë të hënën dhe të martën. Zyrtarët janë të shqetësuar për efektet në shëndetin e njerëzve dhe në sistemin e kujdesit shëndetësor.

Temperatura më e lartë e regjistruar në Britani ishte me 25 korrik të 2019-ës, kur arriti ne 38,7 celsius.