Braktisja e bujqësisë shqiptare – 31 Minuta

Publikuar më: 18/7/2022, ora 22:31

Braktisja e bujqësisë shqiptare – 31 Minuta

Publikuar më: 18/7/2022, ora 22:31

Një prej zonave më të rëndësishme për bujqësinë dhe blegtorinë shqiptare ndodhet mes Lushnjës dhe Fierit. Njohur si fushat e Myzeqesë – hapësirat pjellore që shtrihen në horizont, kushtet e favorshme klimatike dhe një popullsi me traditë shekullore në sektorin bujqësor – kanë bërë që kjo zonë të jetë pjesë jetike e hambarëve të ushqimit në vend. Por gjatë viteve të fundit, situata ka ndryshuar. Pas kësaj panorame të gjelbër dhe në pamje të parë, frytdhënëse, një shikim i kujdesshëm zbulon edhe toka të lëna djerrë dhe sera të shkretuara.

Ndiqni reportazhin e plotë të ciklit “31 minuta”.