Çelja e negociatave, mundësi e sfida për të thithur investime e rritur shkëmbimet tregtare

Publikuar më: 19/7/2022, ora 14:26

Çelja e negociatave, mundësi e sfida për të thithur investime e rritur shkëmbimet tregtare

Publikuar më: 19/7/2022, ora 14:26

Shqipëria është vendi i Ballkanit Perëndimor më pak i lidhur me Bashkimin Europian në rrafshin ekonomik, por kjo mund të ndryshojë me uljen në Konferencën e parë Ndërqeveritare.

Të fituara pritet të dalin edhe sipërmarrjet shqiptare. Por, për të përfituar nga mundësitë, vendi duhet të punojë shumë në përmbushje të kërkesave të parashtruara në kapitullin 17, që lidhet me Politikat Ekonomike dhe Monetare.

Shkëmbimet tregtare mes dy vendeve pritet gjithashtu të marrin një tjetër hov zhvillimi si pasojë e avancimit të vendit drejt Bashkimit Europian.