“Perspektivë e zymtë ekonomike”, ekspertët: Shqipëria preket më pak, shkak qarkullimi i parasë informale

Publikuar më: 27/7/2022, ora 16:07

“Perspektivë e zymtë ekonomike”, ekspertët: Shqipëria preket më pak, shkak qarkullimi i parasë informale

Publikuar më: 27/7/2022, ora 16:07

Ekonomia shqiptare do të ngadalësohet edhe më tej, por jo me të njëjtat ritme si në shtetet e tjera. Janë këto projeksione që ekspertë të ekonomisë japin, në përpjekje për të interpretuar gjetjet e Fondit Monetar Ndërkombëtar, institucion i cili parashikon kohë të vështira për financat.

Sektorë të tjerë që po performojnë mirë vitet e fundit, pritet gjithashtu të japin kontributin e tyre në ruajtjen e optimizmit në ekonomi.

Në raportin e fundit, Fondi Monetar Ndërkombëtar uli përsëri parashikimet e rritjes globale, duke paralajmëruar se rreziqet nga inflacioni i lartë dhe lufta në Ukrainë mund ta shtyjnë ekonominë botërore në prag të recesionit nëse nuk kontrollohet.