Motorët e ujit, pushuesit: Kur kontrollohen dhe zbatohen rregullat, ndihemi të sigurt

Publikuar më: 4/8/2022, ora 14:00

Motorët e ujit, pushuesit: Kur kontrollohen dhe zbatohen rregullat, ndihemi të sigurt

Publikuar më: 4/8/2022, ora 14:00

Vija bregdetare e Durrësit, së bashku me subjektet që ofrojnë argëtime me mjete lundruese me motor, mund të merret si shembull se si duhet të funksionojnë aktivitete të tilla, në mënyrë që edhe adhuruesit e këtyre aktiviteteve të kënaqen, por të mos cenohet as siguria e pushuesve.

Pavarësisht ngjarjes tragjike në Potam, në Durrës motorët e ujit janë në dispozicion të pushuesve, me korridore të përcaktuara ujore dhe nën mbikëqyrjen e administratorëve, por edhe policive bashkiake dhe të rendit.

Të pyetur, pushuesit shprehen se aktiviteti i motorëve të ujit as nuk i ka rrezikuar dhe as nuk i ka bezdisur.

Inspektori i Policisë Bashkiake shprehet se falë kontrollit për zbatimin e rregullave dhe ndërgjegjësimit edhe të vetë personave që ofrojnë shërbimin, Durrësi nuk ka pasur aksidente me motorë uji.

Por, ka edhe pushues që prania e motorëve të ujit edhe në korridore të përcaktuara i jep pasiguri.

Pavarësisht ndjesive të ndryshme të pushuesve, fakti është që atje ku rregulli dhe ligji zbatohen, argëtimi jep kënaqësi dhe nuk shkakton tragjedi.