Inceneratorët, PD: SPAK i di përgjigjet e pyetjeve tona, por ato të çojnë lart, aty ku prokurorët nuk shkojnë dot

Publikuar më: 15/8/2022, ora 11:16
WhatsApp Image 2022 08 15 at 11.03.35 AM 1080x720

Inceneratorët, PD: SPAK i di përgjigjet e pyetjeve tona, por ato të çojnë lart, aty ku prokurorët nuk shkojnë dot

Publikuar më: 15/8/2022, ora 11:16

Partia Demokratike akuzoi prokurorët e SPAK se nuk i shkojnë dot deri në fund hetimeve për inceneratorët, për shkak se ato çojnë në nivelet e larta drejtuese të shtetit.

“Prej dy javësh nga kjo foltore i bëjmë 5 pyetje SPAK dhe të gjitha palëve që kanë vesh dhe sy, qelë nuk janë mbyllur nga perdja e trashë e parave të korrupsionit. Do të vazhdojmë edhe dy muaj, dyqind herë apo dymijë pyetje. Këto pyetje të thjeshta që bëjmë dhe përsërisim nuk janë tonat, por të njerëzve”, tha anëtari i Këshillit Kombëtar të PD, Jamarbër Malltezi.

“1. A ju thonë gjë kompanitë e mëposhtme (I) Integrated Energy, (Ii) Geogenix, (iii) Almares Management dhe (iv) Residence Corporate Services?

2. Dini gjë sa buxhet ka secila nga këto kompani?

3. Dini gjë sa punonjës ka secila nga këto kompani?

4. A ju thotë gjë emri A. Jangildina, qytetare e lindur në Bashkimin e Republikave Socialiste Sovjetike?

5. Çfarë lidhje kanë të gjithë këto emra me qindra milionë euro para publike të shqiptarëve që kinse po investoheshin për inceneratorët?

SPAK i di përgjigjet, por ato të çojnë lart, aty ku prokurorët tanë nuk shkojnë dot. Ne do të kthehemi nesër, jo me drejtësinë, por me përgjigjet e këtyre pyetjeve. Ato të çojnë te të njëjtët emra dhe të njëjtat gjurmë. Firma e kundërligjshme e inceneRamës dhe IncenErjonit, i bashkon të gjitha fijet. Vetëm SPAK nuk i bie në fije. Pse vallë?”.