Kurbane dhe festë, pelegrinazhi në Malin e Shenjtë të Tomorrit

Publikuar më: 24/8/2022, ora 12:30

Kurbane dhe festë, pelegrinazhi në Malin e Shenjtë të Tomorrit

Publikuar më: 24/8/2022, ora 12:30

Mijëra besimtarë janë bërë pjesë e pelegrinazhit të përvitshëm në Malin e Tomorrit. Ai zgjat 5 ditë dhe mbyllet të enjten.

Ndërkohë, LSA ka publikuar pamje të pelegrinazhit të këtij viti. Pelegrinazhi në Malin e Shenjtë të Tomorrit karakterizohet me kurbanet e kafshëve.

Në fotogalerinë e mësipërme mund të ndiqni disa nga fragmentet e ceremonive dhe ritualeve në këtë ngjarje të shënuar për bektashianët.