Kokrrat e breshrit si topa tenisi sjellin shkatërrim, ndërron jetë një fëmijë

Publikuar më: 31/8/2022, ora 13:31
breshri

Kokrrat e breshrit si topa tenisi sjellin shkatërrim, ndërron jetë një fëmijë

Publikuar më: 31/8/2022, ora 13:31

Bëhet fjalë për një breshër me dimensione jo të zakonshme, me kokrra që kalojnë përmasat e një topi tenisi.

Fenomeni ka ndodhur në zonën katalane të Spanjës, veçanërisht të qytezës La Bisbal de l’Emporda, ka shkaktuar dëme të mëdha materiale, me xhama të thyera të automjeteve, banesave dhe bizneseve, si dhe çati të deformuara.

Sipas autoriteteve katalane, janë rreth 30 personat e lënduara dhe që gjenden në spital, ndërkohë që për një fëmijë vetëm 1-vjeçar, rrëmbimi i breshrit ka rezultuar fatal, duke ndërruar jetë në spital.

Sipas meteorologëve, shkak i fenomenit vjen si paradoks nga ngrohja e temperaturave që kanë sjellë stuhi të tipit tropikal të quajtur Medikane, që sipas tyre mund të shtohen edhe më shume në vitet në vijim.